Strechmark ?Mommies2 guna apa ya nk kurangkan? Boleh share tak 🥰

Salam mommies.. moga dlm kebaikan Allah selalu. Sy ni first mom, seminggu lg ckup 4 bulan. Sy perasan kn strt 2 mnggu lepas perut sy dh ad strechmark sikit?. Normal ka ya awl pregnt dh ad strechmark ea mommies?. Sy pun tkejut tgk perut sy dh ad strchmark 😂krim ap blh apply ea , awl2 blh apply ap2 dh ka kt skin perut..?. Ke belum Please sharing is caring🤭

2 Các câu trả lời

Minyak kelapa dara utk gatal. Mama's Choice dan Pureen sbb ada halal 😊 Saya tiada strech Mark semasa hamil, so letak je yg saya sebut di atas pada perut Strech Mark muncul sebulan lebih selepas bersalin sbb mungkin saya tak sental bahagian bawah czer yg masih kembung, seriau lg nak sentuh. Suatu hari, doktor buat dressing kt tempt czer sy. Dia tampal plaster setelah letak antibiotics cream kat situ. Bila saya buka plaster tu, strech Mark bersih di kawasan plaster. So, saya fikir, blh hilang lah strech Mark dgn scrub. So, sy scrub di situ secara gentle, lps tu letak minyak kelapa dara. Lama2 hilang juga.😁

uhwaa.. nice sharing sis. xdak strchmark sis . trbaik. sy ni dh ad. biasa dgr bila prut dh bsar baru ad strchmrk.sy dh ad dh sikit2😂. tapi nk buat mcm mana kan .xpa lah. rawat slow2. tq a lot . nnti sy nk try tgk mama choice punya.. tqq yaa