Flat nipple/Puting leper

Salam/hi mommies, boleh bagi tips untuk yang flat nipple macam saya. Dulu anak susah nak nak bf, pastu dok lama dalam nicu, pam pun dapat 2oz paling banyak dua² belah. Penyudahnya nurse suruh bagi susu fm je. Saya salah beli pam ke. Saya dah ukur nipple, tapi melecet jugak. Kalau boleh anak no 2 ni nak jugak ada susu banyak macam orang lain. #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

sy pun nipple flat/ inverted..msa awl2 mmg susu sikit je sis bila pam..truskan je pam dan alow2 ajar bby lekap kat aerola sb bby sbnrnya x hisap puting pun..dia hisap kat aerola.. tiap 2 3 jam kena kluarkan susu, xkisah pam atau df aslkan suau tu jluar nnt bdn akn proses suau baru..dr sini create demand dan susu akan makin bertambah alhmdulillah walau flat nipple sy bjya susukan anak direct smpai 2 tahun..

2y trước

tq sis, mudah mudahan kalini saya boleh susukan baby lama..

sy mmg suruh husb hisap banyak banyak kali .. smpai puting tu kluar . sbb mak sy dlu puting dia tenggelam.. lain xde cube eheheh

2y trước

kalau bab contraction tu maybe betul jugak kot ..sbb anak 1st sy 36w6d . nasib ngam ngam. berat pn ngam ngam .. sy mmg sengaja baby kecik dlm perut .. hehe biar senang teran. 2 2 nak sy .. sy bersalin x koyak .. Alhamdulillah.. dan xperlu jahit pn ehek