Pap Smear / Muncung Itik

Salam mommies, ada yg penah try buat? Share pengalaman sikitt 😃😃 #ingintahu

Pap Smear / Muncung Itik
39 Các câu trả lời

dua kali penah kena benda ini .. sakit ya amat bila dia masuk dkt tempat bwah kita .. masa gugur ank first , kena mucung itik yg jenis plastik ini .. ini paling sakit 😭😭 , second bby kedua , sbb sya bleeding non stop so doc terpkse guna ini tapi guna mucung itik yg jenis besi pulak , alhamdulillah yg besi takk sakit sgt tapi jgn kita kemut , klau kita kemut msa doc masuk kan mucung itik ini , mesti akn sakit .. senang cerita kena rilex jerw bila doc masuk kan benda toe ..

Saya pernah baru2 ni.. Sebab ada on off spotting, doc cek masukkan muncung itik 1st time.. Lepastu next appt doc areange utk buat pap smear pulak.. Prosedur sama masukkan muncung itik ni cuma bezanya pap smear kena calit sample sikit utk further test dekat lab.. Now masih menunggu result pap smear tu.. Mmg agak x selesa cuma try tenangkan diri dan pandang je atas n zikir apa patut

4y trước

*doc arrange

2 kali. kali pertama masa mula2 pregnant, ada spotting sikit, doc check guna alat ni guna yg besi punya. doktor melayu yg buatkan. tak sakit sgt cuma tak selesa. kali ke2 kena, doktor india perempuan yg buat. ganas gilaa walaupun dia guna yg jenis plastik punya. time tu dalam hati rasa mcm nak tendang je sebab sakit.

pernah jgk lepas bersalin , tp mse tu baby da bpe bulan enth , kiranya jahitan pon da ok la , dye amek wt sampel , waktu kne tu dye pakai besi , tp x saket langsung , maybe sbb dgr kate doc tu kot tu yg x saket n x rse cuak sgt ( maybe la ) 😅 sbb mmg x saket nk wt cane , ramai yg komen ckp saket ermm

sy kena gn doc india bt.. masya Allah kasar btul, dia rojoh2nya kt bawah tu.. dh la time tu mood dia mcm xbagus, tp bg sy xsakit pun cuma rsa xselesa and rsa ngilu, tp klau nk bt kali kedua xnak kot sbb bsar btul bnda tu 🤣

sempat buat 2x lepas brslin ank first .. lepas buat kli kedua tu pregnant ank kedua😁 nasib keputusan normal semua . takde masalah .. tapi bg saya sakit skit sbb nurse masuk laju😣😣 xdang nk bertenang🤣

pernah kne byk kali..sbb bleeding and dr suspect ectopic pregnancy..dkt emergency dr lain buat tak sakit pon cuma rase pelik..pastu masuk ward dr lain plak buat..sakit sgt sbb dr tu buat ganas😫

sya 3 kali.....first nk msk wad 2 kali kna... alat ptma besi pnya tp loose dorg gna.. dorg tkar pakai yg plastic pnya plk... skitt jgk... tp jgn agkt punggung atau kepit kaki lg btmbh skit..

Penah 2x kena bab nk cek keadaan baby ok x.mula sakit tp nurse pakat nasihat jgn kemut lau kemut lg sakit kena rilex je n jgn angkat pungung .so kita ikot arahan je walau xrela time tu😅

Pglmn kena molar pregnancy. 5,6x jgk merasa masuk bnda ni. Dtg doc lain check kena masuk lg. Smpai dh nangis sbb sakit sgt. Malu lg.. nsb x baik doc kasar main radok je 😂