Elak kuning baby

Salam Mommies. Ada amalan apa2 x yg mmg berkesan untuk elak jaundice or kuning masa baby lahir nanti? Tqqq😘 #bantusharing #pregnancy #ingintahu #27week2d

1 Trả lời

setiap baby lepas lahir memang ada jaundice. cuma tinggi atau rendah je tahap nya tu. amalan nak elak kuning tinggi lepas bersalin saya takde, cuma siap sedia ilmu klau baby kuning lpas lahir. kena kerap pam payudara nak galakkan susu keluar dan bagi anak susu setiap 2 jam selepas baby lahir. nak bagi baby kerap kencing dan berak hari2. dgn kencing dan berak tu la kuning tu turun. dan baby yg kuning dia tinggi, badan dia akan rsa panas. elakkan baju yg tebal dan bedung bila siang. jemur bawah matahari tu tak payah buat. matahari sekarang bukan mcm matahari zaman nenek moyang dlu.