Boleh makan panadol ke tidak ?

Salam mom2 dan mom to be . Nak tanya now saya dah 5 month . Harini kepala saya sakit sngt2 satu kepala lah . Smpai bahagian tengkuk pon sakit . Boleh tak saya makan ubat panadol (paracertamol) . Kunk baring mkin pening ,tak baring pon pening . Tido pon tak nyenyak mlm tdi skit pingang blkg tak selesa semua ade . Subuh2 pon bepeluh panas nya padahal kipas kuat dh speed 5 . Ade tak yg rase mcm saye ? #ingintahu #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

Samalah.. Sy pun mula sakit kepala bila masuk 2nd trimester.. Sy makan paracetamol jugak.. Tapi sy limit 2 biji jer sehari.. Kadang² guna minyak angin jer itu pun guna yang selamat.. Yang takde ingredient mentyl silicate..

3y trước

Ye sis betul tu, orang kata mmg normal badan ibu jadi panas berpeluh sbb baby makin besar. Kalau org kata normal tu saya jadi tak risau tu. Ibu2 yg dah berpengalaman dorang kata normal saya rasa lega sikit🥰