27w pregy mom

Salam. Mohon bantuan. Apa ubat tambah kalsium yg sesuai utk pregy mom? Brand apa yer? Mohon share semua. Sya dr awal pregy smpai skrg tak lalu minum susu, kalau minum je mesti muntah. ? Skrg sya tgh rasa nyilu gusi plus bengkak dan sakit. Dengar org ckp sbb kalsium kurang. Bkn tknak minum tp dah cuba mmg tk boleh. ? Mohon pencerahan semua. Tq #firstbaby

5 Các câu trả lời

Wife saya saya beri -susu HL ambil yg plain. Kalau mual ambil la coklat atau kurma -tembikai -kurma -jus delima -angur masam -jambu batu -ice cream vanilla atau coklat Semua yg tidak mahal dan jimat. Alhamdulillah xd apa2 masalah hb,kencing manis sbgainya. Boleh cuba. Mgkn ibu2 lain ada yg boleh di share.

5y trước

Terima kasihhh

Sy ambil pil kalsium osteogold.ada k2 utk targetted area. Alhamdulillah lepas consume dh kurang sakit2. Kalau tak nak bengkokkan jari pun ngilu.lepas tu cram kaki tgh2 mlm pun dah berkurang. beli di farmasi. Rm100 utk 60 tablet.1 hari consume 1 tablet

5y trước

Ya ka. Baik nnt saya cuba survey. Tq 🙂

bole mtk KK pil kalsium sis . dorg akn bg . klau dorg xd dorg akn bgtau beli d farmasi jename sekian sekian . mmg sakit gg gusi tu sbb kurg kalsium sis . klau mommy xbole minum susu mmg kne ambek jenis pil kalsium .

5y trước

same same

Wsalam. Sis try calcium yang saya sendiri tengah amalkan. Sbb saya pun bukan jenis minum susu dan makan sayur. Alhamdulillah saya punya mabuk sakit sakit tulang berkurangan.

5y trước

Wahh. Mcm menarik, boleh survey. Tq for sharing ☺️

Saya cuma belikan OBICAL di pharmacy untuk wife saya. Kalau pergi ke Klinik Kesihatan boleh minta Obimin. Ataupun boleh banyakkan minum susu.

5y trước

Dgr jgk pasal obimin tu. Btw tq 🙂