26week1days

salam.. mahu tnya mcm mn bole lebih air ketubhan ? n cara kurangkan nya. 26minggu

1 Trả lời

Kalau ikut doc yang pernah beritahu saya, ketuban banyak ni ada banyak faktor. Boleh google 'polyhydramnios'. Boleh jadi sebab ibu gdm, sebab kecacatan pada bayi, sebab masalah buah pinggang bayi, dan sebagainya. Cara nak kurangkan memang takde. Cuma boleh control pemakanan seperti kurangkan makan dan minum manis2. Lazimnya kalau air ketuban lebih masa 26 weeks, itu normal. Lama kelamaan air ketuban tu akan pandai berkurang sendiri. Awak kena sentiasa follow up dengam doc la setiap kali doc scan. Tanya doc air ketuban ok x, cukup ke kurang ke lebih ke.

5y trước

memang sblum ni sya kuat makn coklat . mybe tu laa sbb nyaa .. tq sis .. info nya😊