NO FETAL POLE

Salam. LMP saya pada 4 Jun 2024, so utk July saya belum period. Saya ada buat pregnancy test, guna clear blue. Result Positive. Saya ada simptom sakit pinggang, cramp perut, sakit breast..kerap lapar. Saya ada buat confirm pregnancy di klinik. Kalau ikut kiraan apps ni saya 8week. Tp bila scan, perut sahaja, doktor bgtau kantung size 2.42cm tp NO FETAL POLE. Ada egg yolk. Siapa ada pengalaman mcm ini? Apa ptt saya buat ya?

9 Các câu trả lời

Mungkin sis punya waktu subur a bit late. Sebab setiap orang cycle tak sama. Ada yang 24 hari ada yang 28 hari ada yang 30 hari. Jadi kalau nak tahu age baby memang kena pakai size kantung. Takpe sis. Lagi 2 minggu repeat scan balik. Awal awal ni banyakkan bed rest, makan folic acid jangan skip, elakkan buat kerja kerja berat.

Betul sis, saya dulu pon scan xnampak janin masa 8 weeks nampak kantung n kantung makanan jer...sampai dr cakap mungkin kehamilan tak jadi and dia suruh repeat scan week 10 tapi saya tunggu 12 weeks bru gi scan semula alhamdulillah baby ada. Don't worry ok nanti repeat semula scan

Slalunya 8week dh nmpk janin klu regular period la. Klu no fetal pole dlm 5week bgtu. Xpe nti followup lg within 2 weeks, tgk mcm mna. Mungkin lmbat subur kot tu la kiraan lari x sma dgn LMP

2mo trước

Sis kena buat opk dari frst day tamat period, klu sis x buat mmg x leh tau subur awal atau lmbt. Other indication, egg white ke x tp x smua org mcm tu ada je waktu subur org xde egg white.

awak scan biasa atau tvs?.. kita boleh minta 2nd opinion dari klinik lain guna tvs.. Tapi macam sy, ketiga2 anak saya, 10minggu baru nampak janin.. teruskan jaga diri ye..

kena tunggu 2/4 weeks lagi.. sy hari tu pun mcm tu.. 12weeks baru npk☺️

mksdnya x ada janin lg. cuba la repeat scan lg 2 minggu

xpe nnt 2w lg awak g scan lg ye..

Kena tunggu lagi 2w repeat scan

dah berapa hari x dtg period tu

2mo trước

lama jg tu...