haid tak teratur tapi pregnant 12weeks

hi. normal tak kalau ikut kiraan nurse, sy pregnant 12week tapi bila scan, kantung baru 1.91cm & no fetal pole. fyi, sy jenis haid yg tak teratur.

6 Các câu trả lời

irregular period selalu takleh kira ikut tarikh period.. nanti repeat scan la tu nak confirm edd baby.. macam saya dulu dah bagitau dah kat nurse takleh kira ikut period.. dia duk kira jgk kat menstrual cycle card dia tu😅 pastu dapat laa saya tengah pregnant 5 bulan.. perut pun flat je 5bulan cane tu 🤣

12mo trước

sy selalu keluar darah macam ni kalau kencing, sis. risau 🥲

Sama dgn sy sis.. Irregular period.. Sy last cucuk depo bulan 8 last year(2022).. Last period bulan Jan'23.. Tiba2 bulan 7 check positive.. Kalau irregular period ni nak tahu kepastian umur kandungan kena by ultrasound scan.. Rasanya kandungan sis belum 12w thats why tak nampak lagi..

sama dgn saya period xteratur juga. bila scan gap jauh hampir sebulan dgn yg nurse kira. ni nk kena repeat scan utk pastikan tarikh yg tepat...

nurse kira ikot last period sis tu dy sis da 12w. jd btter ikot estimated dri scan tu. xyakin pergi cek klinik lain pulak

12 weeks tu sbb kira dari last period je. Scan lebih tepat utk org yg irregular period

Untuk irregular period, thru scanning paling tepat.