buku pink

salam. kalau nikah di Thailand, pastu nak bukak buku pink kalau kita tunjuk ja surat nikah di Thailand tu, klinik terima tak ? ka tak boleh bukak buku pink ?

21 Các câu trả lời

Sis, experience kwn sy dia bukak buku merah dekat klinik swasta sbb urusan register pkhwinan dkt luar ambil masa dan kena naik turun mahkamah. Tp bila dia dh 5 bulan lebih dia pegi jgk kk sbb dia nak bersalin dekat GH jdi klinik swasta sendiri suggest further checkup dkt kk.. Kk accept buku merah dan jalankan checkup mcm biasa..

4y trước

Mcm mna ye urusan nk buat surat beranak nanti...sy da pregnant 4 bulan..tp sijil nikah tergendala sbb pkp pdhl dr bulan 1 ari tu g pjbt agme..takot lambat je urusannye..klu bersalin nnt dia nk tgk sijil nikah kan? Kalau xd nk buat mcm mne?

Sepupu husband saya pon nikah dekat sana, boleh buat buku pink, xda masalah pon tapi bila Baby dah lahir xboleh buat surat beranak .. sis mmg kena daftar jugak dekat Malaysia, denda RM2k kalau x, nanti anak xboleh sek..

Susah sikit puan.. Melainkan puan ad daftar nikah di Malaysia.. Seeloknya berdaftar la sbb kalau x daftar kita xtahu status anak tu mcm mana.. Kesian dekat anak tu nnti dan kmungkinan akan melibatkan satu keturunan nnti..

Dftar buku pink boleh guna sijil nikah thailand tu. Tp trus g dftar nikah utk malaysia punya ya. Sbb proses lama tu, tkut nnt anak awak lahir, lmbat pulak nak proses sijil lahir dia. 💪💪

2y trước

mungkin sbb nikah di Thailand tu tak disahkan dan didaftarkan di Malaysia.

sepanjang yg saya tengok orang, bukak buku pink boleh je, cuma sebelum anak tu lahir usahakan daftar nikah di malaysia cepat sebab nak buat urusan bersalin dan surat beranak dia nanti wajib ada.

Nikah kat thai,, ade daftar nikah dkt sini ke x lps nikah kat sana?? Sbb rmai kataa ank jd xsah taraf nti wlpon ank tu sah..tpi disebabkan xdaftar nikah dkt sini jdi xdpt status ank tu

Nk bkak bku pink bleh guna surat nikah thailand, tp dftr ank nti xpasti lah bleh ke x pkai surat nikah tu..rase nye kne dptkan surat nikah sah malaysia juga..kne byr denda xsilap sy

4y trước

Husband boleh teman masuk labour room tak waluapun sijil nikah belah sna lengkap,

Boleh call kk utk tnya sis. Atau terus walk in . Sy rasa x de masalah dgn surat nikah. Syarat bukak buku pink adalah mengandung. Ada yg x kawen boleh je bukak buku pink.

kalau dekat kk sini tak mintaj surat nikah kalau nk buat buku pink kecuali waktu nk bersalin. hospital baru mintak . tapi dekat kk lain sy pun tak sure

seelok nya dftar nikah kt sini dlu.. lps settle smua bru bukak buku pink.. klu x dftar nnt kne caj, nnt nk buat surt branak ank pon susah