Ikan apa yg boleh makan ye?

Salam, ikan apa je yg boleh mkn waktu dlm pantang? Selain ikan merah & tenggiri (dua ikan ni mahal sgt x mampu rasa) Ikan siakap boleh kan lg ikan apa ye? Saya pantang sendiri nnti jd nk kene prepare awal potong kecik2 asing kan ikut hari (utk perap) dan nk stanby utk lauk frozen.. Hari ke berapa boleh start mkn ayam?

16 Các câu trả lời

wsalam, segala protein blh mkn masa pantang unless awk ada allergic. dkt wad pun menu nasi dgn sup ayam depa bg.

1y trước

ayam/dgg/telur bukan penyebab luka jahitan kita bernanah. awak boleh baca info dkt page fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share. cara penjagaan luka jahitan dn pemakanan dlm pntg☺️. cuma awak kena search sbb posting tu dh ke bawah

Hanya awak je yang tahu apa makanan yang awak alergik. Kalau takde alergik, boleh makan macam biasa.

ikan selar kuning, ikan kerisi aym & telur blh start mkn lps luka dh baik (biasanye 2 mggu ke ats)

ikan selar kuning. beli banyak2 buat masak singgang. jimat banyak.

Ikan haruan, ikan selar, ikan jenahak

ikan siakap boleh.