zincofer

Salam ibu2..sya g beli ubat tmbh darah dan lain2 dkt farmasi..nma zincofer..tp leps mkn ubat tu sya sakit kpla sgt2..angin jee..sya xmkn ubt kk yg iron tablet yg wrna coklet sbb x lalu nk telan..ada x ibu2 mcm sya..sya rsa ubat tu x sesuai la dgn sya

27 Các câu trả lời

kalau tak lalu makan ubat, makan makanan yg brkhasiat n tggi zat besi. it solve your problem 👍

Saya dari awal pregnant makan maltofer je. Alhamdulillah serasi. Doc yang sarankan suruh beli.

Nak ubat tambah darah yg sedap maltofer la wak.ubt tu rasa coklat..kemam mcm tu je😊

5y trước

sy dgn coklat ni mmng x blh nk telan..sy telan dgn air ja..ubt lain smua mmng x blh telan lgsg..klau telan ja msti mnth,lgi x mnth lagi tu x selesa

Klau saya mkn ubat kelapa Dara d'Auura..bo beli dlm shopee or kiosk2 kt giant # maidin

boleh jugak try makan time nk tidur . so that nnt tk rasa loya . sy selalu buat mcmtu .

5y trước

kann . sy klo makan obimin pening , tp sy mkn mlm jee

Maybe bole try mintak nurse tukar ubat ke obimin. Zincofer memang kuat sikit.

Saya makan pagi tadi, muntah xberhenti. First time mkn.. 🤦‍♀️

telan iron tablet dengan jus sis..insya allah xrsa ap²

zincofer mmg kuat sket sis, sy pun tk ley mkn zincofer

Sya mkn iberet doc siap suruh sya mkn 2bijik sehari