Tak jumpa heartbeat

Salam ibu2..harini sy scan sepatutnya 8mggu..tapi baby tak ada heartbeat..doc tak jumpa and detectmm.ada tak ibu2 pernah jd mcm ni..

8 Các câu trả lời

sama macam saya. baru je scan tadi. kalau nak ikutkan dah 9 minggu ++ tapi bila scan baru 7 minggu. Nampak janin & kantung tapi rasa geram dgn doktor tu ada ke dia cakap tggu 2 minggu lagi nanti dia gugur sendiri sebab tak ada degupan jantung. saya rasa macam nak tumbuk je doktor tu. dia fikir nak mengandung tu senang ke. tak ada langsung kata2 semangat. terus rasa down tapi positivekan diri. tunggu lagi 2 minggu untuk scan balik tapi memang bukan dekat klinik tu la.

1y trước

ehh apa doctor tu mcm saya pun memula tk nampal heartbeat pastu mmg dia suh scan 2 weeks nanti tapi pastu tah kenapa dia mcm tk ouas hsti dia repeat scan alhamdulillah nampak kadang mmg tak nampak sbb baby kecik lagi , kena scan banyak kali nampak la dia

Hi puan, awk scan kat klinik mana masa tu? Better pegi klinik gov, sbb nnt doc dari klinik gov akan refer pada doc pakar O&G. Sy dulu pun scan ikut perut tak nampak apa, lps tu kena pegi scan kat pakar O&G, scan melalui vagina baru nampak jelas semuanya, puan jgn risau ya, cuba dulu scan dgn pakar O&G tu. Semoga semuanya baik2 sahaja.

Saya haritu pon camtu. 6 week scan nampak kantung je takde janin terus doc assume kandungan x jd then pakar o&g dtg dia kata its normal and kntung mmg size ikot week yg betul. Tp haritu hosp kerajaan la. Dlm 9 weeks nnt baru nk scan dkt klinik swasta.

saya dah 20w Pon takdengar heartbeat, masuk 24w baru dengar.. tapi a bit slow doc kata maybe time tu baby tak active pastu next week nya saya pergi scan heartbeat dah okay sbb baby active sgt

normal mse sy 1st bby pun, da 8w, da buka buku pink doc scan xde dpt cari heartbeat, doc bg another appointment alhamdulillah dpt cari & dgr, jgn rsau ye sis,

1y trước

Da lupa sy sis, tp mmg sy ngam2 open buku mase 8w, doc scan xdpt detect, so doc bg another appointment, if x silap lg 2 mggu sy dtg smula & alhamdulillah mase tu doc scan dpt detect, no worries kdg mesin kt kk tu da lame, tu yg sometimes x dpt detect, preggy kali ni, sy scan kt private, 7w + dpt detect heartbeat, now sy da 9w3d..

hi sis tunggu lagi 2mimggu mcm mna..mcm sy awal2 dulu pun nmpk kantung je lepas repeat scan lagi 2minggu..alhamdulillah dh nmpk..

kita bole tau ke heartbeat dkt perut kita?

1y trước

Kena scan baru boleh tau, klu kandungan masih awal, kite tak rasa apa2 pun kat perut, cuma rasa perut tu berat sikitlah sbb ada baby 🥰

normal je. tgu lg 2w. xyah nak risau2

2y trước

tgu je lgi 2w buat repeat scan.