Nak tanya ibu2 dekat sini yang pregnant 8w5d

Ada tak ibu2 kat sini yang pregnant sepatutnya 8w5d tapi bila scan kat perut kantung tak lawa and takda heartbeat and doc cakap total miscarriage?

7 Các câu trả lời

sy tahun lepas bleeding non stop msa 7w. mula² doktor dh pesan jgn terlalu berharap sbb ni threatened miscarriage tak ramai baby yg survive. 2 minggu kemudian sakit mencucuk² darah byk keluar. kt hospital doktor kata kantung dh kemek. jantung baby dh mula slow. few hours later msa tgh scan kt bwh nmpak dgn mata sendiri jantung baby berhenti berdenyut. doktor sahkan total miscarriage dan bg discaj tunggu baby keluar sendiri. trauma teruk sy smpai murung meroyan. rasa takut sgt nk pregnant lg tp Allah lebih tahu, lepas 6 bulan kini sy pregnant lg. mmg sy jaga elok² baby kedua ni taknak jd mcm dulu lg. walaupun bkn salah kita tp ibu mana tak sedih. anak sendiri kan kita yg tau sakit penat gembira teruja bwk dia walaupun sekejap. jgn bersedih ye nanti Allah bagi lagi rezeki anak. insya Allah ❤️❤️❤️

2y trước

alhamdulillah utk sis. saya dah habis redha sis. cukup 3 bulan saya rasa jadi ibu. bukan rezeki saya. Allah lebih tahu. terima kasih sis

Sy dulu pun macam tu..patut kandungan dah 11w, tapi ada lendir coklat macam pelik keluar malam tu..bukan spotting coklat, dia lendir yg non stop, sentiasa turun..esok pegi private clinic dia tengok size kantung kecik macam tak develop, refer hospital buat vaginal scan (scan bawah) pakar kata janin tu survive sampai 8w jek..11w tu baru tanda2 nak jatuh.sedih jangan cakap laa sebab hari2 borak dgn dia, rupanya dah 3minggu dia takde..insyaAllah moga ada hikmah Allah nak beri pada kita ye puan 🤗

saya kalau ikut lmp dah 9w tapi scan dr kata 6w baru. smlm pergi emergency sbb bleeding memula dah ckp miscarriage sbb takda jantung and mmg ada kantung tp kantung tak cantik. tp tetibe pakar kata threatened miscarriage. skrg still bleeding tp takda ketul, tgh makan duphaston & tggu appt kk lagi 2 minggu.

2y trước

Hi sis, boleh sy nak tahu, baby sis ok tak masa ni?

sy pernah thn lps, masa tu kandungan 9w tp scan 6w,doc ckp janin sy x sihat,x membesar, kantung pon nmpk leper doc ckp..mmg sy bleeding 2x sblum total miscarriage.sedih sy.tp nk buat cane..sy redho n sabar je la.

2y trước

oo yeke,sabarlah awk,nk wat cane,nti ada rezeki utk awk lgi..sy pon doc bg tempoh utk trun sendiri n bg tarikh juge utk dnc, xsmpt dnc dia turun sndiri..

total miscarriage sis ada bleeding ke before scan? sy pun baru nak masuk 9 week tapi 10 week baru nak scan. risaunya ya Allah if dapat berita macam ni 😭

2y trước

saya takda bleeding takda rasa sakit perut. kalau ikut lmp saya dah 11w4d. tapi scan saya 6w6d. sama seperti scan sebelum ni. doc kata total miss miscarriage. saya tunggu 2w utk kantung turun if not saya kena pergi hospital

Sy pernah. Tp masa tu ada spotting. Scan ats tk nmpk, then scan ikut bawah nmpk kantung x cantik.

2y trước

Dh brp minggu? Kantung cantik ke?

F