Kira Gerakan Bayi

Salam ibu2. Sy nak tau korang punya cycle complete 10 gerakan biasa habis sampai jam berapa?

10 Các câu trả lời

selalunya kiraan 1jam 1 movement paling kuat, ada yg 20-30 minit boleh kira 1 movement paling kuat. normal jam 4-7 pm ckup kitaran. kalau kiraan habis terlalu awal mcm tak okey saja (pagi-tgh hari).. pantauan pergerakkan dlm tempoh 12jam. klau setiap 5 minit bleh Kira 1 movement tu tak sure lah pulak.

Mcm sy smlm pegi check up kat kk..nurse bising dia ckp knp pergerakan anak cukup 10 kali lambat sgt..pukul 7 br cukup..dia ckp sepatutnya dlm pukul 2 atau 3 dh cukup..cuma skrg ni je lambat..sbb sy dh 32 week..sblm ni awal..entah la..pening jgk

4y trước

same laa sy sis..xtau nk explain mcm mne..mmg baby lambat gerak..mngkin baby tido ke kn..mlm dlm pukul 12 bkn main aktif baby.

biasa baby lelaki kul 3,kul 4 dh complete.. sy baby lelaki kul 3,4 dh complete 10 gerakan..tp last2 hujung bulan sy punya baby complete kul 5,6.

Kalau saya complete time jam 5-6 petang camtu. Paling lewat jam 7 sebab kdang2 petang tu tido takperasan gerakan baby 🤭😅

sy normally 4-6 pm cukup 10... sy tick movement paling rapat 30minit each kick n ambik paling kuat...

kalau hari kerja sebelum pukul 6 cukup . kalau hari rehat sblm pukul 3 dah cukup

Sama sis , setiap 5 minit kira satu gerakan, misi sy kata normal

Saya biasa jam 11.30am, 12.30pm gitu Dah cukup 10.

Depend, saya dalam pkl 1 tghri

1600-1800h ckup 10 grkan