kira gerakan baby

Hi..Salu ibu2 pukul berapa dah habis 10 gerakan baby..Klau sy kul 3.30ptg - 4.00ptg habis ok ke? sbb baby tiap 1 jam gerak..Kadang sejam ada 2-3x gerak..Tp klau dlm sejam byk gerakn sy ambik 2 gerakan je..Ok ke?

4 Các câu trả lời

Sy selalu pkul 4 ka 5 macam tuu, satu pergerakkan dikira selepas 10 minit jika ada pergerakkan lagi baru dikira 2, normal jaa, tetapi kena alert laa mesti cukup 10 kali pergerakkan dalam sehari .

Slalu habis lewat pun pkl 8 sbb siang slalu busy gerak so mmg kdg tak sedar baby gerak je. Bile dh relax baru kire. Doc ckp baby gerak tp kite yg tak sedar sbb buat keje

Sy kdg2 awal.. Kdg2 kol 7mlm bru ckop 10x. Sbb siang2 sy byk tido... Kdg2 xsedar dia gerak. Nurse ckp yg pnting ckop 10x dlm masa 12jam.

Mcm saya nurse suh kira 20 hgga 30 minit kira 1 gerakan.. Selalu habis kira dlm kul 5 hgga kul 6 cam tu