puting sakit

Salam ibu2 semua..tolongg sy,puting saya pedih sgt2 sampai dh nk nmpak daging sbb baby duk isap,baby bru 5 hari...sy nk tanya ubt apa ye yg bolh sy guna???

1 Trả lời

Guna breastmilk..dulu saya pun macam awak..awak stop guna breastpump.. awak kena proper latch anak awak.. tu dia sakit sebab anak awak tak latch dgn betul..kalau tak tahu pergi klinik minta tolong ajar dari nurse..saya percaya nurse akan ajar awak..sebab saya,dr yang ajar saya..sekarang saya tak ada masalah menyusu anak saya..cuma kadang2 rasa sakit sebab gigi anak saya nak tumbuh..