Muka jerawat

Salam ibu2 semua..sy pregnant nk masuk 5bln..tp muka makin byk pulak jerawat naik..ade x skincare yg selamat dan ssuai utk ibu pregnant..#ingintahu #bantusharing

7 Các câu trả lời

ada certain org alahan jerawat masa preggy.. mybe sis dpt alahan mcm tu.. lepas bersalin baru ok.. mcm adik sy pakai mcm2 xjadi.. last2 tunggu bersalin la normal balik kulit.. sis cuba la jgn mkn mknan yg berminyak sgt n cuci muka at least 2 kali sehari @ cuci muka dgn air biasa je.. jga mknan jgn bg dia trigger jerawat.. kdg hormon preggy gitu.

Samalah kita. Nak masuk 5 bulan. Tetiba jerawat besar gila naik kt few tempat. Lepas tu yg pasir2 pun timbul. Lepas tahu pregnant saya stop pakai sunscreen & moisturiser sebab pkp tak kemana. Tak tau la sebab lama tak pakai skincare or memang hormon. Nak start pakai balik macam dah malas

wslm.. masa saya diawal preg sehingga 6bln pun mengalami alahan yg sama, lepas saya dpt tau jantina baby automatic jerawat dan kulit kusam saya dah berkurangan hingga skrh ni 34 minggu dah xda lg mcm tu lg.

biar je nt hilng. sy penuh jerawat. bintik2. alhamdunilah dah masuk 6buln keatas. smue hilang sndri. mungkin anak perempuan kot. klo ikut sy alahan mcm tu baby girl.

maaf puan sy kurang psti ttg ini..sbb dlu ms sy pregnant pn muka sy pn byk jerawat..lepas bersalin br ok

mgkn hormon pregnant...tp boleh pkai apa2 yg bsifatkan natural..

Sy tak pakai apa pun.. Biar la nk jerawat ke apa