Skincare/Face Wash/Foundation utk ibu mengandung

Salam ibu2 semua..skincare ape yg yg ssuai utk ibu mngandung..sbb skrg kulit muka jdi kusam sgt..nk pkai foundation xthu yg mne ssuai utk ibu mngandung.. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

8 Các câu trả lời

lebih penting utk ibu hamil tahu apa yg perlu dielakkan dlm skincare & produk penjagaan diri bbanding mcari apa yg sesuai utk kehamilan. kesesuaian produk tu personal, kalau sesuai kita je yang tahu elakkan: timbang kilo/kosmetik kedai jamu hydroquinone logam berat: arsenic, plumbum a.k.a lead, mercury, cadmium, chromium (logam berat xkan jumpa dlm ingredient list jd elakkan beli jenama yg pernah ada kes logam berat atau jenama yg x buat r&d) retinol family - adapalene, bakuchiol, tretinoin, kalau ada perkataan retin--- dlm ingredient elakkan benzoyl peroxide salicylic acid - nama lain: BHA, willow bark, salix alba, salicylate chemical sunscreen: sunscreen filter selain drpd zinc oxide & titanium dioxide elakkan herba yg boleh ganggu hormon: lobata, ginseng, licorice root dll paraben phthalates sy konsisten pakai serum vit c beli dkt farmasi xde la pulih 100% kusam tu tp senonoh la sikit drpd x pakai lgsung kn. jd sy cover kusam tu dgn guna sunscreen top up dgn bb cream brand purito. kalau rajin sy apply mineral loose powder ronasutra. nk cari foundation/bb cream susah sgt nk dpt yg x ada salicylate. primer pun sy x pakai dh masa hamil sbb ada salicylate jd sy gantikan je dgn pelembap yg tebal sikit & ada mcm2 jenis silicone. sama je hasil dia mekap masih tahan lama & pori masih nmpak halus maaf kalau pjg sgt

sy guna skincare mama choice..sblm pregnant guna wardah..lepas tu tukar pakai mama choice.. alhamdulillah skin dh xkusam lg..

Sy pon sama..yg biasa guna mcm tak function dahh..kusam je..pucat lesi dahh

samalah dgn saya sis. nak raya,kulit kusam je mcm tak terurus je muka 😂

Mana2 yg sesuai pakai je asalkan bukan produk timbangkilo byk kimia bahaya

2y trước

Sy guna cosrx, so far ok.

sy gune pencuci shaklee je..fd o bedak xleh pkai bau nk muntah

sy guna atomy

Cetaphil boleh tak

2y trước

Boleh sis. Selamat