ingin tahu

Salam ibu2 semua sy nk tnye...perut akan nampk dlm minggu keberapa ye..lg 1 blh ke kita rasa pakai tangan kt perut atau ke tepi belah mna ye..1st time?

11 Các câu trả lời

Depends pada orang n jenis tubuh jugak...yup kita boleh rasa pakai tangan. Kadang kita boleh tahu baby duduk belah mana. Macam smlm belah kanan timbul sikit berbanding kiri. Bila pegang kanan tu lebih keras.

5y trước

Yup sis..alhamdulillah..td g scan dgr degupan jantung baby😇😇

Sllunya ada yg mengandung ni perut kecil je ... Ada juga yg besar.. Mcm sya dri ank pertama mengandung perut tak nmpa besar sgt smpai lah ank ke 7 skrg ni.. Boleh di katakan mcm isi lemak je.. Hihihu

5y trước

Ya sis...

5-6bulan dah boleh nampak.. Tapi depends kat org jugak.. Kadang2 anak first ni orang kata perut kecik 😅 Boleh je nak pegang2 perut.. Usap2.. Jangan garu sudah, nanti stretch mark

5y trước

Jgn garu... Kalau rasa gatal, sapula dgn cream stretch mark. Sy selalu pakai gel aloe vera je

x sabar nk tgk perut besar kan... hehe..sy 5 bulan da, x nmpk besar sgt, tp bby aktif tendang2...kdg2 sje nk nk kacau, sy ketuk2 perut sikit, die balas balik..sronok. 💗

5y trước

Hehe..tu la sis...main2 gurau2 dgn dia ea..hehe

sy perut kecik skrg da 7 bulan orng pun x tau sy mngandung.. tp aktif gerak mmg rasa..kalau letak tangan mesti ada rase kena tendang

5y trước

saya badan berisi..... tu yg x nampak perut langsung... tp janji baby sihat.hehe..mula2 risau gak... tp scan oke je

Sy plak 3 bln dh nmpk perut..mgkn sbb anak ke 4 kot..anak sblm ni 3 bln x nmpk lg..ikut bdn masing2 sis..

5y trước

Owhh...tq sis bg info😍

Biasanya dlm 5-6 bln nmpk bby bump. Boleh je nk rasa pakai tgn, lg2 bila perut dah nmpk ☺

5y trước

Owhhh...tp sis..klu scan blh ke dlm 8w sis

saya 7 bulan baru nampak sis🤣🤣🤣.. Rasa dgan tangan boleh jee.. jgn plak cucuk2

5y trước

Wahh😍😍haha...cucuk2 sian bby nanti lak sis😅😅

Bby bump waktu bulan ke6 nmpk. Blh je sentuh bby bump tue dgn mana2 tgn

5y trước

Ok sis...tq sis😍😍

6 to 7 months sis... good luck!

5y trước

Owhh...tq sis😍😍