Plasenta previa type 2 tapi major

Salam ibu2, saya nak tanya pengalaman ibu2 yang pernah kena plasenta previa ni.. Saya baru 30 minggu tapi saya bleeding. Sekarang saya kena tahan wad. Saya cuma nak baca pengalaman ibu2 supaya saya tak terlalu down. Thank you.. #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom #bantusharing

3 Các câu trả lời

sy masa anak first pp type 4.. masa 31w bleeding kena ccuk dexa n admit hospital seminggu.. lepas tu balik rehat kat rumah, masa 34w dah kena admit hospital utk bedrest.. czer masa 37w.. sebulan juga berkampung di hospital.. skrg pregnant ank ke2, awl2 haritu ad pp type 1-2 tp alhamdulillah mase 32w uri dah naik sepenuh nya n boleh bersalin normal.. sekrg 36w sedang mghitung hari utk admit masa 38w nnti sbb ad gdm.. masa tahu ad pp tu sy bnyakkan berdoa, buat solat hajat, sujud lama, lpas tu buat senaman yg kaki sndar dekat dinding tu (sis boleh google) ap2 pon just enjoy your pregnancy sis. semoga dipermudahkan urusan kita semua🤲 sis pp type brp ye?

1y trước

Aamiin.. terima kasih..

masa sy bersalin bulan feb lepas ,jiran katil sebelah ada pp. dia hampir sebulan kena warded. masa tu kandungan dia dah 35w. ada contraction,dan doc suntik dexa. plan memang czer. mungkin keesokan harinya dia dah kena czer,sebab dia dah tukar katil lepas suntik dexa dan sy pun discharge keesokan harinya

Sy previa type 2, tapi alhamdulillah takpernah bleeding sepanjang bersalin & bersalin secara normal. Banyakkan berehat, jangan angkat benda berat dan buat house chores.