Simptom hamil

Salam ibu2, saya curious nak tahu apa simptom2 yang ibu2 mengandung pernah lalui waktu sebelum tahu anda hamil.#ingintahu #seriusnanya #bantusharing

55 Các câu trả lời

sy mengandung 4x. 4x kali simptom yg sama. 1 simptom ni je. saya akn mengigil tiba2.. kang kalau tetiba pelik mengigil keluar bilik air ke? atau tgh tido terbangun sejuk tiba2. haa kene la tu beli upt 🤣. tp pregnant anak ke 3 saya miscarriage. sy tgh pregnant anak ke 4 baru 8w. doakan saya ye mak2 semua. terima kasih 🥰

saya first experience jugak , mula2 sakit kepala kerap tak Mcm selalu . lepastu malam2 loya sampai muntah , lepastu tak boleh bau any sambal , Mmg muntah . lepas dah berapa hari benda sama berulang , I decided buat upt lah , and then Mmg terus naik double line yg terang gila , Alhamdulillah sekarang dah nak masuk 6weeks .

Sy punya simptom:- 1. A week sebelum tahu pregnant tu, sy active lain mcm. Kerja rumah buat bagai nak rak, dia mcm adrenaline rush. Terlebih hormone active 🤣 2. Perut start rasa kembung slowly 3. Lidah rasa mcm something pahit/metallic 4. Few days before upt test, cepat rasa mengah/penat 5. Muka glowing lain mcm

Sy jnis period xtratur. 1-Jd mmg period delay btol,dh biasa wt xkesah je.2- trgin sgt2 nk g mkn durian tangkak,tgh mkn nk muntah pulak.3-spotting coklat,igt ke nk dtg period,tp skli tu je pstu xde dh.4-nk buah naga kt jln sepang tu,lps g bli trus bli upt.test je terang giler 2line.esk tu g scan dh ada heartbeat 7w.

mcm sy 1st baby test upt sbb delay period. mula test pakai upt strip je. lepas tu double confirm dgn digital CB 2nd baby test upt 5hari sebelom period. test sebab susu badan drop teruk. guna upt strip juga. sehari delay test lagi. kemudian double confirm dgn digital CB yg 1st dh 2tahun++, yg 2nd dh 7bulan++

penat amatttt... Sblm pregnant saya mmg active.. Minat hiking.. Tp Kali ni penat dia lain mcm... Xpnh la rasa penat mcm ni... Blk keje terus baring n tertido dgn perut kosong Pon bole Lena tido.. Esknya masih repeat rutin yg sama... Dari situ saya dpt agak lain mcm badan ni.. Check upt +ve... Masa tu 6mggu..

Sakit payudara tp balik2 cek preg test result negative.. so i ingat nak dtg period sbb ada spotting sikit and i buat preg test tu pun before period due.. lepas 2 minggu cek semula baru dpt result positive.. selain tu ada tanda perut berangin.. kerap sendawa.. badan pun rasa x bermaya.. rasa penat sgt..

sebelum sye tau sye preggy,saya sakit pinggang belakang kerap jugak,bdan rse penat sgt,lpastu naik mtor xbole jln jauh mcm sblum2nye,ade tringin2 jugak nk mkan cendol la,buah tmbikai susu la,tp mse tu xtau plak dh preggy,.bile dpt tau dh lewat haid 7hry bru sye check upt,,rupenye dh 3weeks preggy🤭

1. Lambat period. Tapi period mmg jenis kadang lambat sikit kadang cepat. 2. Waktu tu mengecat rumah sbb baru pindah, naik tangga tinggi2 lepastu rasa nak tumbang. 😂 gak tau ada baby. 3. Sakit breast sikit2. 4. Instinct je huhu Setiap org lain2 simptom dia. Moga sis dipermudah

saya pulak tak ada simptom apa kecuali period delay lama .. masatu 2bulan kot tak datang period , scan2 ada baby dh dlm perut🤣 sbb alah semua tak ada . cumaa saya kuat tido ja n letih . tetiba rasa nk minum air gas , padahal sblum ni taksuka air gas . ha gituw