Simptom hamil

Salam ibu2, saya curious nak tahu apa simptom2 yang ibu2 mengandung pernah lalui waktu sebelum tahu anda hamil.#ingintahu #seriusnanya #bantusharing

55 Các câu trả lời

Saya takde rasa apa apa perubahan sebelum tahu pregnant. Seminggu sebelum tahu tu siap minum air coke lagi 🥹. Alhamdulillah baby takde pape. Cek upt pun sbb period lewat 7 hari. Alhamdulillah dah selamat bersalin czer and baby pun dah 2bulan lebih hehe

Mcm sy takde simptom apa sgt. Cuma rasa tak selesa perut. Kalau nak tidur mengiring ke kiri atau kanan perut rasa kejang. Then terus terdetik dlm hati 'aku pregnant ke' 🤣🤣bila dh lewat period 3hari baru sy check guna opk..

macam saya kalau angkat berat sikit rasa sakit perut, pastu period lewat ingat biasa tapi tiba rasa cam buncit perut. dan buatkan nak check urine tu takleh bau badan suami rasa cam loya tekak, cepat letih dan sakit pinggang.

1st time experience n 1st pregnancy - Demam 2x - Breast sakit - Tk dtg period macam selalu - Kerap kencing try test upt n naik double line terang .. cek dekat klinik dah 7week .. alhamdulillah skrg dah 33week .. 🥰🥰

Sy takde sistom langsung . Period pun tak lewat masa tu . Saja beli test check2 naik line samar . Sy prgnnt mmg xthu bdn berisi dah . Sedar dah 2/3bulan . Skrg dah 39m2h menunggu date serah diri je .

kalau saya tak lalu makan nasi sis..memang sebulan tu kat tempat kerja hari2 order foodpanda ja tak bawak bekai😅 pastu baru check upt sbb pelik jenis yg suka makn nasi tiba2 tak lalu mkn nasi🤣

Saya 3 kali pregnant tiga2 simptom sama. Sakit mencucuk kat breast dengan senggugut. Tapi kadang saya nak period pun ada tanda2 tu. Bila senggugut dah 2-3 hari tak hilang2 try check upt positif 😊

Breast padat, sakit bila sentuh & besar Keluar keputihan yg kerap Sakit ari2 Perut bloated Badan lemah Masuk 6w loya tapi tak muntah

Demam panas berlarutan 2 minggu . Berat badan turun . Sekali check dua line . Tak percaya buat lagi . Alhamdulillah sekarang dah 18minggu .

Payudara rasa tegang, mula2 selera makan bertambah, tapi lepas tu ada rasa mual2, kerap kencing, kerap masuk angin, dan kerap buang angin.