Pantang selepas bersalin

Salam ibu2. Nk tanya biasa lepas bersalin mmg kena berurut ke? Urut tu sekadar nak manjakan diri atau mmg ada urutan khas utk kecutkan rahim etc? Sy due 14/3 ni anak first tgh fikir2 nak ambil pakej pantang ke tak perlu. Lg 1 takut tak tahan sakit kena urut😅 Ibu2 yg lain boleh share cara pantang masing2? Org kata lepas bersalin ni akan rasa sakit rengat sbb rahim nk kecut balik..sbb tu ke kena berurut?

19 Các câu trả lời

sy sebelum pregnant and tgh pregnant pun mengurut bdn tp masa pregnant tak sentuh perut pun. lagi rasa ringan badan, betulkan urat², besttt .sy urut dgn org yg pengalaman lah. kalau lepas mengurut tu tido pun nyenyak 🤣

Sy Dr ank first spai ke3.. Berurut n bertungku xpernah abaikan.. Sy berurut dgn bidan kampung yg berpengalaman...3ari brturut2 ngurut...bdan akn rasa lega n darah akn cepat kuar..rengat tu xsemua org alami...

Bagi saya depend ikut selesa ikut rasa badan. Setengah moms amik pakej urut sebab 9 bulan lebih badan kita grow n tidur pun tak betul. So dia mcm utk our mental terapi jugak.

urut lah sis ..sebelum dan selepas bersalin .lebih better .Mase kita meneran banyak urut putus ..urut ..tungku sangat bagus dan dapat lancarkan susu

kalau saya lebih suka berurut 😘 lepas ja urut badan rasa sedap,selesa, ringan 🤣 sakit semua hilangg 🤗 lepastu rasa rilex jerrr 😆

2y trước

berurut tu awk buat brp hari? lepas bersalin balik rumah tu terus berurut ke tunggu lepas seminggu dua baru berurut

mmg kna urt, sbb dlm bdn kita bnyk berkerja kers mase nk bersalin tu, klo xurt nt bdn sakit2

2y trước

klau ambik pakej pantang yg 3hari je ok tak? biasa brp hari berurut baru rasa lega bdn tu? dan seeloknya berurut masa hari ke brp lepas bersalin?

berurut utk segarkan badan je

senaman kegel lebih berguna.

due kita sm sis 🥰

2y trước

wahh ada geng. anak first jugak ke? brg2 baby sy byk lg xbeli huhu. nk cari breast pump xtahu jenama apa ek yg best?