ceaser

salam ibu2.. nak tanya luka ceaser saya dag kering.. tpi ada satu tempat tu mcm ada lubang kecil and mcm keluar air bisa.. dah jmpa dr dia bg ubat cuci ngan antibiotik.. saya pon ada sapu gel solcoseryl.. agak2 berapa lama ya nak tutup lubang tu.. risau ?

1 Trả lời

Elakkan luka tu basah. Kalau mandi kalau boleh elakkan basah tmpat tu, kalau kena air lap sampai kering. Lap dgn towel bersih. Jgn sentuh sgt kawasan tu, sbb tangan kita kotor. Makan makanan tinggi protein boleh bntu luka tu cepat kering.