False contraction/ braxton hicks

Salam ibu2 boleh share kan pengalaman tak yang ada false contraction selalunya brp lama dia akan rasa contraction betul2 ? Saya sekarang 33minggu sehari dalam 3 4 kali akan datang bracton hicks ni. Rasa mengeras macam nak dtg priod. Rasa sakit dia dalam 4/10 sahaja. Normal kan ibu2 ? Terima kasih#ingintahu

4 Các câu trả lời

Normal je tu. Saya dari 27w dah rasa braxton hicks tu. Makin lama makin kerap sehari 5-6 kali. Tp bersalin 39w4d juga🤣 Siap pernah lagi sakit giler2 rasa mcm nak beranak dah tp tak prnah beranak pun masalahnya. Mengeras je beberapa minit tu. Smpak suruh husband hantar spital konon tp xsempat hantar spital dah ok dah😖

normal .. just pantau gap tu, means klau sejam 3 4kli rasa, pastu jam yg kedua pun rasa, tu bukan Brixton hicks dh tu, tu true labour .. means dia kerap, klau sehari 3 4kli, tu biasa sbb baby dh membesar, n mgkin dh duduk laluan jalan (kepala duk bawah) so mmg akan rasa menekan² bawah tu 🥰 take care sis!

normal sis... sya mngandung ank pertama dulu pun selalu kena false contraction masa kandungan 37week kkdg kena false contraction ni seminggu sekali... kkdang 1 hari 2 kali tambh dengan baby selalu mngeras tapi bersalin 38week 6day...

Beza Braxton hicks dan betul ialah Kekerapan. Braxton hicks berjam2 selangnya. Yg betul sekata selang beberapa minit.