Kontraksi Palsu!

salam ibu semua, salam perkenalan! saya nak tanya, bila masuk trimester ke 3 memang kerap kena kontraksi palsu? braxton hicks? berapa kerap korang kena dalam sehari?

17 Các câu trả lời

pernah rasa braxton hicks kandungan 32-33w mcm tu. sampaikan sy tak tido,bongkar balik beg kelengkapan yg dibawa ke hosp utk pastikan semua ada. tp boleh rasa tu kalau kontraksi palsu atau tak. sakit tak lama dan tak kerap. bila ngam 38w sy sakit perut berulang ke tandas,ingatkn baby prank. suami sy masa tu risau sgt,mcm dia yg nak bersalin. keluar masuk dr dapur ke ruang tamu gara² risau. mlm tu juga sy ke hosp,dah ada bukaan 2cm. bersalin juga sy mlm tu. cuma memang tiada tanda air atau darah keluar,cuma kontraksi berulang yg tak boleh tahan sakitnya

sya slalu rsa tu sjak trmstr kdua lagi 😅 bila tnya nurse,,normal je kata nya .. skrng dh msuk trmstr ketiga,,,blik2 jugk mngeras.. mungkin sbb jarak dgn ank first jauh,,6thun,,tu yg prut awl2 dh ready2.. baru 28week 😌😌

xtentu. klau ikut pengalaman dri ank pertama. start rasa contraction palsu masa usia kandungan 30 weeks. seminggu 3 kli dtg. tpi bila dah masuk 36 minggu sampailah dah nak bersalin mkin kerap dtg.

2y trước

Sy 32 mggu start sdh contrction palsu.ia mcm mngeras tu sis .. Kdg2 dlm 5 saat ia mngeras kuat.tpi kalo ia kerap sngt mngeras,tu bahaya sdh ..kena cpt2 p hosptal.

Sy pernah tp kjp2 je.. Last skli sy prgi hosp bila sy start muntah2 n criit birit.. Sy call kk dulu apa ptt sy bt. Diorg yg suruh sy cpt2 ke spital

1st pregnancy kena jarang2 dan tu pun hujung2 nak bersalin..2nd pregnancy ni masa 2nd tri dah kena n selalu la jugak,dlm sehari tu mesti ada..

saya first kena last week 33w masa tgh tunggu turn nk checkup..sampai berpeluh walaupun skejap..

walaikumsalam..tak menentu kdg ikut badan jgk sis lain org lain pengalamannya

Saya baru kena harini. kandungan 30 minggu. seram pula, tapi ni dah tak rasa dah hahaha

kalau sy penat jln selalu ada mengeras atau bila bru bgun dari baring.. selebihnya jarang

2y trước

Sy pn sama, klu penat berjln die akan rs skjap..skrg bila masuk 3rd trimester bila dduk lame, akan rasa la bila nk berdiri tu..

pengalaman sy kena kontraksi palsu msa first pregnt je.. kne sekali je