Mengandung atau tidak

Salam hye momy semua.. nk tnya. Sy dh lewat period 10 hari. Tp test upt negatif. Sy test opk dh 3 hari +ve.. ikutkn 6/3 haritu dah jumpa waktu subur.. atau masih awl utk sy test upt? gambar first, ptg smlm pkul 1.53pm.. Gambar kedua test pg td yg atas sebelum mandi, yg bawah selepas mndi(masih terang).. #ingintahu #firstmom #newmom #bantusharing

Mengandung atau tidak
14 Các câu trả lời

OPK utk test kesuburan. Line test kena lagi terang n naik cepat dari line control untuk cari peak period. Masa ni boleh plan utk bersama suami. Utk pregnancy, kena test guna UPT. Bila boleh mula test tu kena tengok guna test UPT mana sebab semuanya lain2 ketepatan untuk detect hormon pregnancy. tt cukup yakin tak haritu test opk 3hari positif? OPK ni biasanya akan positif selagi mana kita dalam tempoh subur (mcm saya lebih kurang seminggu subur). Point penting adalah mencari peak ovulation period. Tempoh ni sangat sekejap. Mungkin beberapa jam sahaja. Jawapan saya ni berdasarkan pengalaman saya cuba mengandung dgn cari peak ovulation period guna OPK test dan tiada apa2 masalah untuk mengandung. Alhamdulillah 2 bulan saya konsisten check pagi petang, melekat rezeki. Doakan due saya bulan 6 ni.