Pecah ketuban

Salam & hye mommies! Normal ke bukaan dah 4cm blum ada cntrction.? Dah pecah ketuban pada 7/12z. Harini 32w1d. TQ

8 Các câu trả lời

sy dtg contraction masuk 7cm wak tu pn x kuat lps doc pecah kn ketuban..sblm tu xrse pe..cume bb ngeras je..sib baik sy g spital sbb rse xsdp ati aritu kbtulan checkup kk..misi rse kple dh trun sgt..g spital 5cm dh..xde rse..awk g spital x..klau dah pecah ketuban lme kn nnt jd effection kt bb..kuman..kne ingt sume org xsame rse besalin n tande

3y trước

Sya mmg dah d wad dri 7/12..cuma nak tnya pnglmn mommies ..☺️ Tq respon awk..

Sy ketuban leaking/pecah masa 25/11 (36w), tkde bukaan. Doktor bg masa 24 jam utk cuba bersalin normal, klu tk mmg kena czer. Esoknya bukaan sampai 4cm even lepas induce paginya. Terus kena emergency czer sbb bacaan CTG dh tk cantik, baby dh start distress kt dlm. Semoga dipermudahkan ya

mybe setiap org lain² . mcm sy sbb induce . 1 cm pun mcm nak mati dah rasa . tunggu 4cm 9 jam . doc pecahkn ketuban . lg harok sakit die smpai rasa meneran . 15minit lepas tu baby pun lahir

Sy pecah ketuban 38 w +5 day.. Takde contraction, doktor induce tunggu 12jam bukaan hanya 2 cm, emergency czer baby besar lahir 3.31kg,awalnya mmg plan bsalin normal

minta dr or nurse pantau jantung baby, if perlu czer je. sian baby kat dalam if anything happens 😭

Saya buka buku pink minggu lepas masa pregnant 11weeks

benda2 macam ni refer dr terus laa wak.

refer doktor