Share pengalaman melahirkan baby besar

Salam haii, boleh tak mommy2 sharekan pengalaman melahirkan baby besar lebih dr 3kg ? secare czer atau normal ? kene induce tak

2 Các câu trả lời

Baby saya berat 3.24kg tapi badan dia kecil dan muda juga nak bersalin. Saya tak kena induce sebab contraction pada 38 weeks 2 day, jadi baby keluar normal. Kalau baby 4kg pun sebenarnya tiada masalah nak lahir normal cuma yg bermasalah kalau si ibu ada gdm sebab biasanya ibu ada gdm ni baby keluar memang besar walaupun 3kg aja