Perkembangan Bayi 10 bulan

Salam hai semua, saya nak tanya sikit pasal perkembangan anak saya..sekarang anak saya berumur 10 bulan..tapi saya agak risau sebab dia bukan jenis yang kalau pegang barang kat tangan,tak masuk dalam mulut. Jadi kalau suap kan dia apa2 makanan yang baru,dia selalu xnak kadang sampai menangis reject. Dan kalau gosok gigi pun macamtu,dia xnak bukak mulut. Sampai nangis2 haa..untuk pengetahuan saya lahirkan anak saya masa usia kandungan 34 weeks(prem). Normal ke perkembangan dia macam tu? Sebab risau bila bagi dia biskut kat tgn dia,dia xmasukkn pun dalam mulut. #ibubaru

1 Trả lời

Mungkin kerana prem sikit dia punya perkembangan akan slow sikit jugak. Dah bawa dia jumpa doktor tak?