JAGA MAKAN

salam . hai . nak tanya . mcm mana na naikkan nafsu makan ? skrg nak makan susah sangat . takde mood . lapar mmg lapar tapi malas nak makan . bila makan nangis .

8 Các câu trả lời

salam sis. sekarang dah berapa minggu ? saya dah 12 minggu, memang susah nak masuk segala jenis makanan. tapi kena paksa juga makan utk baby.. kalau saya, saya cuba makan buah.. yg fresh2 mcm jambu batu.. alhamdulillah boleh masuk & kurangkan sikit rasa lapar.. cuma lepastu kena ambil nasi juga supaya xshaking.. semoga dipermudahkan segala urusan sis ya 😊

betul kadang nak mkn apa pun tak tahu.... cuba sis mkn yg kering2.. nasi panas2 dgn ikan bilis goreng bwg tu ke... sy mkn kering2 kalau kuah2 ni mcm tak boleh terima... sama2 la kita nikmati ya... hehe semoga sihat selalu..☺️

sama. saya pun...dulu masa awal mengandung LDR dan tinggal sorang..xda siapa tolong masak. tak dapat masuk dapur..makan simple² je janji berkhasiat.

Ambik bcomplex sebelum makan untuk naikkan nafsu makan. Kalau tak boleh makan nasi, cuba makan oat atau protein shake

hi sis. kalau saya, saya suka makan tu panas. contoh nasi panas + ayam goreng panas + tomyam panas.

2y trước

tak pe sis. kalau selera dh dtg tu, makan je apa nak. tak kira la megi sekalipon. kalau berat turun lagi susah 😱

kena paksa juga diri mkn..nnti perut msuk angin dan senang dpt gastrik

2y trước

tuh lahh . selalu masuk angin perut ni . lebih bnyk minum air dari makan .

Fikir baby. Makan utk baby bukan utk kita.

Minum susu 2 gelas sehari