Pregnant

Salam hai.. Nak tanya.. Kandungan baru 6 minggu.. Kk xbagi buat buku pink lagi... Mcm mana korang sahkan mengandung..

39 Các câu trả lời

sy haritu pegi kk minta nk buat upt. lepas buat then dpt result positif, nurse akn tgk brp minggu kehamilan. Mcm sy baru 5mnggu. dia bg date appoimnt lgi 3 mnggu dtg buat buku pink.

Wsalam.. sy 5 minggu 2 hari dah bukak buku pink.. memula sy g klinik swasta pastu dah sah prgnant baru g buat buku pink... seharian sy kat klinik , amik darah semua.. :)

Masa sye 4weeks buat buku pink 😂 sampai doctor kata sepatutnya buat buku dalam 8minggu camtu. Tapi takpe la dah buat, dapat la doctor tu scan perut walaupun kecik 😍😊

Saya 6w dah buka buku haritu. Nurse tanya juga mana tahu preggy? Saya cakap test dan delay period. Saya bawa juga pregnancy test tu tapi diaorg tak minta pun 😉

Depends on kk jgk. Kalau kk yang sibuk selalu penuh, 8/10 weeks ke atas baru nurse bagi bukak buku pink. Kalau kk yg tak ramai, boleh je 6weeks pun.

Sy pun buka masa kandungan 6weeks +.. Tp sy cek di hospital dulu, hospital da sahkan positif, diorg bg surat utk buka buku di KKIA terdekat..

Dependa pada kkia..ade sesetengah kkia lagi awal dpt tahu,lagi bagus..boleh bukak..saya pregnant 8 minggu kkia dah bagi bukak dah

Sy g buat pregnancy confirmation kt klinik private..pastu doctor kt klinik bagi refer letter utk buat buku pink kt kk.

Bila dah tahu kena buka buku pink sis sebab hari tu masa i buka buku pink 13w nurse tu bila dah tahu dtg klinik

Sy 6 week ok je buat buku pink.. Lg awl lg bagus... Sng nak pantau baby dalam kandungan