Pemilihan Susu Ibu Hamil

Salam hai ibu-ibu semua. Saya pregnant #firstbaby, masih dalam trimester pertama. Saya ada mintak beberapa sample susu contohnya daripada Karihome, Anmum, Similac dan Enfamama. Tapi masih buntu nak minum susu yang mana bila saya perlu pertimbangkan kandungan gula dalam susu tu. Boleh ke cadangkan saya susu yang ibu-ibu minum/yang dicadangkan Dr ke KK ke? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

15 Các câu trả lời

klau kt tempat saya ni nurse x suggest sgt minum susu mengandung tuu..sy pn xleh nk minum susu tuu sume jd loya sbb pekat sgt..dulu pnh minum enfamama..mmg kluar blik 😓 nurse ckp susu fresh milk tuu okay lau nk consume..jd beli laa jrg2 utk minum..sy consume obical je utk calcium..lau x cramp kaki slalu 😅

atas org gak..sy mnum anmum..xnaik gule..tp naik badan smpai 2/3 kg sebulan..cek bsp ok sume..bb pn sihat..lahir 36 mnggu 3kg..doc kate kalau smpai due blh cecah hampir 4kg..mse tu pn perut sy padat..sbb perut x besar..ikut sy mnum 2 gelas je seari..doc suh mnum segelas je

3y trước

Sama..berat yg naik tp gula okay pastu nurse bisig berat trljak naik so stop mnum anmum time 7bulan

saya masa first baby minum anmum tak sangka baby besar lahir 41week 2hari nak dekat 4kg la berat dia. ada org kata minum anmum boleh buat baby besar tapi second ni pun sy tetap minum anmum sbb hanya tu je boleh masuk perut.

susu c2joy. sis boleh google susu ni. bagi sy lah. sgt recommend. sy amal masa mengandung n lps beranak n sampai skrg. susu badan ckup meriah. alhamdulillah

Kalau saya, saya suka blend susu fresh milk dan kurma 😁 setiap pagi minum tu, alhamdulillah darah semua cantik je, bp okay, tak de gdm. Alhamdulillah.

Sy minum susu tepung Everyday je.. sbb susu tu xberapa manis bagi saya.. pernah beli Similac Mom, tapi xboleh telan. Membazir je beli.. 😅

mcm sy diabetis insulin pakar pemakanan syor minum susu low fat .. sy beli yg kotak kecil2 je senang nk bwk ke mana2 ☺️

saya minum farm fresh HL je. enfamama minum mmg tkleh telan muakkk nok susu ibu ni😂 farm fresh jugak yg elok pun hehe

ok dulu ada kawan minum anmum, dia kata gula dia naik. maybe sebab anmum pekat kot. i minum frisomum, ok je. tak pekat

I ada try enfamama.. terlalu manis. Sekarang frisco, taste okay, tetapi berat badan naik mendadak 😅