bleeding semasa hamil 7 minggu

Salam dan selamat pagi momies! Saya pregnant 8 minggu, tp since 7 minggu lgi asyik bleeding je. Hari first bleeding, keluar fresh blood. Dah refer doc apa smua, alhamdulillah baby ok. Walaupun bleeding tu dah mkin berkurang, dan warna dah coklat2 mcm tu, tp still dah sminggu lebih, x hilang2. Ada x momies yg ada pengalaman mcm saya? Boleh share pengalaman. Doc nasihat selagi x keluar ketulan, slagi tu x perlu risau. Tp smpai bila bleeding ni akan brenti dan apa puncanya. Adakah bersama suami itu punca nya?

2 Các câu trả lời

7 minggu ni masih fragile kandungannya. Jd kene banyk berehat. Biasa Dr. Akan bekalkan ubat kuatkan rahim. Elakkan bersama suami ketika ni. Smpi betul2 da ok baru boleh. Saya sampai 4 bulan baru boleh bersama. Saya Sama jgk mcm sis asyik bleeding je. Saya x boleh jalan laju, penat sangat. Mmg akan bleeding. Alhamdulillah. Kandungan dah ok.

Bnyakkan berehat ya, kena elakkan bersama suami kalau bleeding.