Pacifier utk baby

Salam dan hai semua, Sy new mum, baby sy baru berusia 2month+ fully breasfeed. Dan dia agak cranky bila time nk tido. And skrg sy perasan dia asyik nk menghisap mcm nak tenangkan diri dia utk tido. Tapi dia taknak mengempeng. Cuma nak menghisap jari atau pun kdg² sy try check guna jari sy utk tahu sama ada dia nak susu. Tp yg dia nak hisap jari sy je 😅 bila nak menyusu badan dia marah² tknk. Jadi skrg sy plan nak belikan dia pacifier. Pacifier yg sesuai dan mudah diterima baby fully breasfeed. Ibu² kat sini boleh share pacifier jenama apa yg sesuai? Atau apa² saja yg sy boleh buat utk tenangkan baby sy. Terima kasih 😊

5 Các câu trả lời

2months mmg dah boleh start bg pacifier sbb baby dah mula isap jari… doc pn ade bg tau.. cuma ikut ibu2 sama ada nk bg ke . Saya rekemen mam orthodontic atau nuk yg kuning tu. Ikut mana baby sis ngam .. 😘

Saya pakai avent orthodontics utk newborn smpai 6month. Saya suggest guna la tu. Tapi try n error juga. X semua baby sama taste.

saya pakai jenama nuk yg orthodontics punya.

NUK orthodontics yg 100% siliconee