MAkanan Pendamping Air susu Ibu

Salam.. Boleh tk share ttg apa2 saja yg diperlukan untuk anak start makan nnti?? Mcm barang yg perlu di beli/tk perlu.. Sbb anak first ni confuse sikit tk tau nk beli apa 😅 2 bulan lgi baru nk start makan.. Tp nk beli dri skrg sikit2 dulu.. Mcm baby food processor tu perlu sngat ke?? #ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #firstmom

1 Trả lời

pndpt sy ,brdsrkan pglmn sy... mmg mula sy pun exctd nk beli food processor la apa la,mklum la ank 1st kan.kita mmg beriya tgk nk beli itu ini.. tp bila sy duduk2 n consider satu2..sy end up xbeli pun.. mknn anak sy strt 6bln tu sy mula kn dgn mkn bubur nasi dan strusnya dgn isi2 yg mcm syur ikan dan lain2... beras xde pkai beras khas pun..beras yg kita pkai kt ruma je... food processor pun xbeli.. sy beli khas blender kcik tuk mknn dia je..sbb tkut kalau cmpur dgn kita nti ade pds2 kan... untuk finger food .. yg tu je sy ade beli yg mknn knk2 ... kdg2 sy bg buah.. ank sy mmg strt dri 6bln tu sy biasakan dia mkn sndri finger food... mknn nasi bru sy suap..dan sy xde buat2 apa2 yg frozen untuk stol dan sbgainya.hri2 sy msk fresh..sbb sy housewife..kalau puan bkerja,blh la kalau nk buat stok. overall ,sy rse puan sndri akn tau apa yg prlu dan xprlu whn the tme comes ❤❤ enjoy jeee moment2 ni... sgt2 precious ❤

2y trước

Tq sis dh nk share ❤️❤️❤️ hehe itula excited sngat.. Takut beli barang yg xde guna.. Lepastu bazir..