Jadual Pump susu

Salam. Boleh share jadual pump susu ? Sy masih dlm pantang. Susu kluar byk baju bsh smpai gatal breast . Sy pump lpstu ltk dlm btol bg kt bby.. Berapa minit diperlukan utk pump sebelah breast ? Setiap brpa jam kena pump ? Firstmom tk tahu . Satu lg bby suka merap sy tkdk msa nk pump. Pump kena pgg. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

6 Các câu trả lời

Hi sis, boleh tau kenapa sis pam susu? sebab biasanya kalau baby sentiasa dgn kita, lg senang kita bg direct, jadi bdn kita boleh hasilkan susu ikut supply and demand. sbb if lagi kerap pam, lg byk susu akan terhasil. kalau sis tak niat nak simpan susu untuk stok, takut nnti sis stress sbb susu banyak, asyik nak kena pam, nanti kurang rehat tambah2 dlm pantang. boleh juga guna breast pad ya untuk serap lelehan susu tu, if dah basah atau tak selesa boleh tukar baru, beli yg jenis pakai buang tu. tp kalau sis mmg niat nak buat stok, mmg 3 bulan pertama ni masa yg terbaik. boleh pam 2-3 jam sekali, pam 15-20 minit setiap sesi (sebelah breast).

1y trước

klau sy 4 4 ank sy buat mcm ni. sebelah pumps sebelah ank menyusu. volume pumps akn ikut cara sedutn ank. 1 or 2 jam kemudian sy buat lg bnde yg same. alhamdulillah skrg ank dah 2 tahun 2 bulan masih susu badan sbb susu bdn masih byk lg. picit memancut² keluar..