Jadual Pump susu

Salam. Boleh share jadual pump susu ? Sy masih dlm pantang. Susu kluar byk baju bsh smpai gatal breast . Sy pump lpstu ltk dlm btol bg kt bby.. Berapa minit diperlukan utk pump sebelah breast ? Setiap brpa jam kena pump ? Firstmom tk tahu . Satu lg bby suka merap sy tkdk msa nk pump. Pump kena pgg. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

6 Các câu trả lời

2jam sekali. setiap satu breast 30min. kalau tengah malam boleh buat powerpumping kalau nak banyakkan susu. boleh search kat google cara buat powerpumping. memula mmg macamtu sis. saya pun memula sampai basah basah baju. sis boleh beli breast pad. cari corong pump yang sesuai dgn nipple boleh search kat google cara nak ukur nipple sesuai corong pump. beli pump yang handless. jadi nanti kalau baby merengek awak boleh pegang sambil pump

1y trước

tengok juga kekdg ada orang yang susunya oversupply pun boleh basah juga..