Jom share pengalaman bersalin GBS+

Salam boleh saya tahu if ada gbs+ 4jam sebelum bersalin kena cucuk antibiotik, selepas bersalin baby n ibu kena drip antibiotik kan? Ibu boleh susukan baby tak yer ? Share pengalaman momies please ♥️

4 Các câu trả lời

Saya semasa proses bsalin drip antiboitik n selepas bsalin baby di asingkan di nursery tp boleh saja susukn baby seperti biasa..spjg di hospital ada mkn ubat antiboitik tablet juga n da kluar pun kena hbskn ubat selama seminggu..

4y trước

Awak ikut sahaja saranan n nasihat doktor.. insyaallah semua baik2 sahaja nanti 😊

Doc bg antibiotik dlm bentuk tablet kt sy...slps bsalin sy xkena cucuk pn..tp bby dlm wad slma 3 hari utk pemantauan...sy bole balik..

4y trước

Bole susukn baby..tp masa tu susu sy xada lg.tmbah anak xpandai nk myusu direct....tpaksa nurse bg susu fm kt bby..bby dh lapar sgt..susu dlm wad..Bby xleh bw kluar..tp dlm wad tu dsdiakn jgk blik myusu..dh balik rumah bru ada susu..sy perah utk ank mnum dlm botol..

boleh jer sis...saya gbs ...otw lscs dr bg drip antibiotic sebab xnak bg kuman tu direct pada beby....

Boleh tahu x GBS tu ape ye?