RUAM BADAN BAYI

Salam, badan baby sy ada naik ruam mcm nie. Dh cuba letak bedak sejuk dan sudocream, tp mcm xdk perubahan apa². Ada cara lain lg tak utk hilangkan ruam ni? Terima kasih. #firstbaby

RUAM BADAN BAYI
16 Các câu trả lời

untuk ruam boleh guna lotion snowhite ni sis . saya apply dekat baby sebab ada ruam susu di muka , bahagian leher dan pelipat peha .. Alhamdulillah dalam 3 hari dh okay skin baby . harap membantu 😊 sangat recommend yang strawberry . sis boleh refer sini: https://vt.tiktok.com/ZS8bpjy9c/

1y trước

sy pun guna yg ni alhamdulillah baby serasi. sbb dr lahir mmg kene guna sabun khas tok dia dokter bg 2btol . skrg da 3month kulit da okay boleh pakai sabun lain. dia xde ekzema pun tp xthu laa sejak lahir timbul merah2 kt kulit dia. kdg kdg sy pun pakai sendiri hehe bau best testur pun lembut jee. 💕

Wassalam.. anak sy sesuai pakai bepanthen cream.. tgk atas kesesuaian baby jgk sis.. tingkatkan penjagaan kebersihan sekeliling baby jgk. tmpt tdo, elak peluh kerap, lap kering2.. tp ruam mmg akan subside seiring umo dia naik nt

try juga cetaphil yg with calendulala . ok . sy suggest kat akak sy juga anak dia ruam susu kt muka n ruam kat bdn ok . xmkn masa lama pon nk ok.

Hi sis boleh sapu allano lotion. Ni organic dan safe for babies and momies. Best ade cooling effect. Boleh whatsapp saya ye 0194245142 🥰

calamine lotion pon boleh nie . anak saya pon selalu naik ruam kat muka . sapu calamine sekejap je dh hilang . buat mcm bedak sejuk . 🥰

cri cream dekat farmasi je sye ltk 3 hari ok alhamdulillah murah je x smpi rm20 ckp je ank kne ruam pns umr baby sekli

Anak sy dlu msa baby pon mcm ni.. Biasa sy stop mandikan pakai sabun n sy sapu losyen sebamed utk c bby..

try guna snowhite treatment lotion... dan cr sebb knp ruam tmbul..sbb bedak?sabun mandi? pn bolh jd naik

cuba pakai bepanthen sis, biasa saya pakai sudocream kalau ruam pampers. kena try & error juga kadang .