Bayi belum tumbuh gigi

Salam, baby saya dah nak masuk setahun tapi masih belum tumbuh gigi. Ada tak ibu ibu yg anaknya macam anak saya? Perkembangan lain alhamdulillah okay. Cuma gigi je takde walaupun sebatang.

1 Trả lời

Selagi anak belum berusia 18 bulan, normal untuk gigi pertama belum tumbuh. Tapi bila dah berusia 18 bulan dan masih lagi belum tumbuh gigi yang pertama, perlu bawa berjumpa dentist. Anak saya tumbuh 5 batang sekali gus masa umur setahun.