BABY GERAK

hi, salam! ada tak mummy2 yg rasa pergerakan baby atau body baby seawal 13-14w? sbb smlm sy baring, tiba rasa mcm pgg perut belah kanan keras dua tiga saat then hilang. & skrg baru lepas rasa sekali lg, mcm keras blah kanan sekejap besar mcm penumbuk baby (idk kepala ke apa) then hilang 😅 nak ckp angin mcm bukan sbb sy try tekan mmg rasa. tp mcm blur kejap sbb bukan ke awal 16-18w baru rasa pergerakan halus? ni anak ke 3 sy.

14 Các câu trả lời

sy 13w bby dh aktif..dia dh grak tp kdg2 kita x berapa rasa sgt sbb dia kecik lg tp kadang2 bila dia pusingkan badan tu yg terasa skli pusing tu..sy ank sulung dulu x tahu sgt. yg kedua ni sbb dh penah rasa kan cpt rasa dia bergerak...bila scan MMG akif sgt x duk diam dlam prut 🤭bila ckp dgn sister dia ckp blom lg tu x dpt rasa lg sy jwp je prut sy..sy dpt rasa bila scan MMG bby aktif 🤣🤣🤣 syp siser..dia grak halus x perasan. tp time lamang2 sy suka tgk perut usap2 prut tgk denyutan jantung dia kt perut halus je npk. bila dia aktif npk prut kita beralung2 halus dia grak🥰🥰🥰🥰

sy pon 13weeks..baby first skrg ni.. ade rase mcm tu jgak. kadang tu rase mengeras pastu mcm gerak2 sikit...mcm dia duk gerakkan jari2 dia....ingat lg mlm tu duk sibuk melayan shopee sales, sekali dgn baby sekali duk galak gerak2 dlm perut ni🤣🤣dia xde la rase kuat sgt gerakan tu, rase halus je

2y trước

itulah sy tkut pelik pulak kalau ckp gerak awal tp td mmg terasa mcm bola kecik mcmtu 🤣 harap2 sihat smpi delivery date

kita sama..saya lagi awal blm hbs trimester pertama mmg da rasa mcm mengeras gerak2 mcm ada org kuis2 perut dri dlm tapi org xpercaya saya..bila saya pegi scan masa 12w saya bgtau dktr saya rsa baby gerak pun xkena percaya bila dktr scan mmg btl anak saya bergerak..aktif lagi..heheheheh

saya 17week tp blm ada rasa pegerakan baby, tapi hari ni saya buat checkup Masyaallah dia aktif sgt didalam, tangan kaki dia gerak2 teruja dan seronok saya tgk tak sabar nak rasa dia gerak ☺️☺️

sy sama mcm awak sis..kandungan ke 3..merasa awal dlm 13minggu jgk..ingat mula2 angin ker apa masa tu..tp ni banyak org alami bnda yg sama..baby lh tu kot ya😂😂😂

kdg² klau perasan tu dh start rasa mcm kena jentik² camtu.. ada org blh rasa awal.. ada yg lambat. Xpa.. nt kena kira tendangan bayi start 28w klau xdapa

normal sy lebih awal,sy dlu pun sma awal rsa,bdnyutt dnyut🤭🤭13w dh rsa.. skrng dh 19w5d,mmng kerap la gerak wktu mlm.. smpai krem prut🤭🤭

Ikut badan sis,yes itu bby sis😁😁😁teruja kn???sy pun da ada bby bump bru 12w🤣lju dia timbul

sy dlu pun ada rasa, tapi rupanya bulu perot sy lebat sgt. sbb bila 24weeks ni rasanya lain. sy anak first.

Sama la tpi slow now da 18 week mkin kuat...slalu belah kiri nurse cek pon mmg dy ddk belah kiri