Pergerakan baby 17week 4days

Salam semua...mmg gerakan baby kita akan rasa kejap gerak kejap x? Mcm sy baru ni rasa selalu gerak..smlm dan harini xde rasa lg...risau je lebih ni..mmg camtu ye mommy? 🥰 #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

7 Các câu trả lời

Tips sy klau xrasa sgt bby gerak n kick..sy akn baring sbb time tu la bru nmpk dia punyer gerakan , kick ..mgkin kite berdiri berjln, bby gerak tp kite xperasan..bila baring bru la terasa..skrg 18w mkin kerap dia kick..xpyh tnggu baring dh 😄 sy pon firstmom jgk

yup betul mula2 selalu gerak waktu malam nk tidur , lpstu ada 1 hari siang dia aktif gerak tpi keesokkan hari mcm kurang gerak. kdg2 bila borak dgn bby dia respon gerak tpi x rasa sgt. tggu nanti tgk 20 w mcm mne hehe

8mo trước

kdg2 sy risau saya mkn icecream atau benda manis, tak lama tu mesti rasa bby gerak

Normal je tu. Saya dah 20 weeks pun masih xsure gerakan baby tu sb first time mom. Sampai kena perli dgn nurse kk. Rasa mcm serba salah pula xtau mcm mana baby bergerak. 😅😅

8mo trước

kan..mudahan baby kita sihat2 je mmbesar dgn sht..aamiiin

normal sis sebab baby kecik sangat lagi. dia gerak je cuma selalunya kita tak perasan. tunggu 20+w nanti boleh rasa makin kuat dia gerak, sampai rasa nak termuntah pun ada.

8mo trước

hahaha ok mummy...tq..risau rasanya kalau x gerak

bende² mcm ni la buat kerap rase nk p scan..kitenye first mom. risau je...

8mo trước

Btul tu..sy baru je scan 19hb tu...ni x gerak rasa mcm nak scan je lagi 🤣🤣

kalau 17 week lebih..kdudukan baby kat mane eh...masih kt bawah pusat ke

8mo trước

Sonographer cakap, 20weeks ke atas baru dia atas pusat

kdg dia gerak je tu cuma mumy tak perasan😁

8mo trước

ohyeke...😂