Gatal badan lepas bersalin

Salam hi all, ada tak kat sini mak mak yang alami benda sama. selalu naik bintat gatal kat badan. gatal yang sampai kadang x boleh tido malam. please help. anak dah 7bulan ni. kita perasan akan gatal gatal macam ni sebelum period jugak. nak buat macam mana eh 😞

Gatal badan lepas bersalin
22 Các câu trả lời

pernah kena waktu dalam pantang.. lebih kurang dekat 2 minggu jugak kena gegata ni.. bila dah sembuh parut hitam penuh badan🥲 anak dh 9 bulan parut masih ada lagi.. sedih tengok badan sendiri dh tak cantik

Sy kena gatal n bintik2 dekat dua belah kaki lepas 2-3 hari bersalin..ambik masa seminggu lebih jgk nk reda gatal2 n bintk2 merah tu..xde sapu ubat apa2..sy agak tu sbb hormon baru nak seimbang

saya lepas pantang sampai anak 3 bulan hari2 mcm ni. saya makan cetirizine je kalau tak tahan sangat. kalau tak silap ni sbb immune sistem tengah kacau lepas beranak. jadi sy biarkan aje

Saya kena masa pantang. Sapu ubat kk bagi ni. Dan ambil piriton (ubat alahan).. Kuncinya, jangan garuuu. Lagi digaru, lagi sedapp, lagi teruk jadi nya 🤭harus sabar...

saya pergi kk.. lpstu mintak diaorang cucuk..lps berapa hari dah tk gatal..dia ada bg ubat mkn.. sbb sapu2 ni tk jln.. normal gatal2 ni.. meroyan kulit org panggil

suami sy tgh alami skrg..pergi farmasi bg ubat tahan gatal then beli sabun yg ada sulphur..tp ada pantang mkn jgk sbb igtkan hama..rupanya xboleh mkn telur..

dah perna kena betul2 time pantang . my mom kata perubahan hormon . satu badan naik . pergi klinik dia bgi ubat selsema . lps tu terus okay

sy pon gitu. lg tk leh guna param n minyak panas. abis semua bdn. sy tuam2 pakai botol isi air panas. lege rasa

saya kena gegata lepas berurut dgn cl.mungkin tak tahan dgn minyak urut.gatal satu badan

high histamine. byk kan berjemur, kurangkan mkn gluten dan jgn mkn ayam utk sementara .