Berpantang czer

Saje nk buat luahan. Lepas bersalin czer ni, bdn weak sgt . Xmcm bsalin normal. Sedih sgt. Nk baring susah, nk bgun dr baring susah. Tido telentang , sakit pinggang jgn ckp la ... Sedih sgt.. elok bdn xde sakit cmni, bile kne czer jd weak. Nk jln susah , duduk lame Sakit bontot, susukan anak sakit perut, bdiri lame pun sakit.. 😭😭 batuk, bersin, ketawa sume susah. Nk angkat kaki mase baring pun xleh😭 betol2 down dgn keadaan mcmni..

Berpantang czer
72 Các câu trả lời

Saya pon penah czer sis..seminggu makan muntah cirit non stop sampai kurang iar dalam badan..sakit pingang jgn cakap, anak anak kecik lagi..menyusu lagi..apa yang saya buat, pikir positif selalu..walaupon perit, tapi saya tak nak pikir lebih lebih..dan kena kuatkan hati demi anak anak..

Sy pun tengah pantang czer hari ke 8 ni. alhamdulillah sy biasakan jln tak duduk atau baring lama. Positifkan diri kut demi anak ye sis. Sy sakit nk turun katil je lepas dpt berdiri ok. Jgn tinggal ubat tahan sakit yg hospital bg tu. Pg mlm mkn ye. InshaAllah kurang sakit

saya yg bsalin normal pun diuji hebat 😭😭😭😭😭... sakitttt dekT bawah tutttt... baring susah.. duduk susah... bjalan pun susah... kdg stress juga... rasa nk mati jeee... 😭😭😭😭tapi bila Tgok wajah anak terus istigfarrr...

sabar sis..nak gelak tekup muka kat bantal..nak bersin tutup hidung..tipss dari saya yg czer juga..huhuhu inshaallah lps 3 bulan nnti okey dah sis..cuma sakit2 lain tu of koz la ada..jgn mengeluh..bukan kita yg meminta untuk czer..sabar ya

Saya kalau duduk lapiskan bantal tebal.Nak bangun dari duduk pun saya bangun style ngiring dulu,bila tydo pun sama lapiskan bantal dekat belakang bahagian tulang ekor tuu.. Alhamdulillah lelama sedar2 da hilang sendiri saket tuu..

betul.. sy pn down.. sbb ank 1st n 2nd normal.. fetal distressed tu yg emergcy czer .. redho dan tawakal.. mmg berbeza sgt.. cume harini hari ke empat .. ade perubahan.. ade perkembangan baik.. myb kne smggu baru rase segar..

awk kne rht btul2 rht. jgn overthinking, sis kn bsalin, stiap ank lain2 pglaman, bukan sis berak, tenang ok, u doing good. u almost there, mkn jaga ok. minta bantuan. in sya Allah, hrp2 hilanglaah sakit tu cpt2. Amin.

sy pun beranak czer.. kena kuatkan diri.. sy lg sedih.. pntg sendiri.. mak kena strok.. alhamdulillah sy dh lepas.. baby dh 2 bulan.. apapun bykkan berdoa supaya Allah kuatkan diri sis.. sy pun doakan sis..

perkara biasa tu sis...dh 3,4 bln oklh tu...bsbr jer sis...sya dh lalui smua..normal & czer dua2 sya dh rasa..cma kurangkn pergerakan tkut luka jahitan tbuka atau bnanah...nak kna jaga baik2 luka jahitan tu...

Hai, salam sejahtera para ibu. Kami baru buka jualan untuk produk kita-kita aje. Sila singgah di link berikut ye. Terima kasih https://shopee.com.my/kisswatonapparels?smtt=0.312223838-1662751967.9