Atok suka cium2 baby NB

Saje nak meluah. Nak luah dekat fb karang atok terasa huhu. Anak saya ni cucu pertama atok dia. Ofkos lah atok teruja. Tapi yg buat ibu geram atok suka sgt cium2 cucu dgn kesihatan atok yg tak sihat (demam & batuk2). Sekarang anak saya dah terjangkit dia batuk2. Dah lah atok perokok. Lepas rokok suka cium2 baby. Dah terlalu byk kali bagitau n warning jgn cium baby tapi dia “alah2” kan kita n keep on cium baby. Gerraaammm sangat2 rasanya. Bila kita cakap dia marah kita balik n dia pulak merajuk. Mcm nak balik rumah sendiri je tapi masih tak berapa reti jaga baby lagi n takut atok nenek terasa hati pulak kita tetiba bawak balik baby kan.

1 Trả lời

da try slowtalk dgn mak ka, or kakak/abang atau suami ke suruh nasihat . bab mcm ni penting, bknnya tak bagi cium, tapi sbb tak sihat n lepas rokok mcm tuh, bahaya ,baby pun antibodi tak kuat ,kena faham juga la

1y trước

Dahh. Kalau ada suami dia tak berani nak cium. Ni suami dah start kerja dia cium puas2. Kita ckp langsung taknak dgr