Dilema Berpantang

Rumah sendiri Rumah mak Rumah mertua Mana satu pilihan anda?

298 Các câu trả lời

Alhamdulillah masih ada mak dan mak mentua. Nasib badan mak ayah bercerai. Nk xnk, kena berpantang sendiri 😢 Dh la baby first

5y trước

Kalau bab makan bole order delivery je skg. Saya pn insha allah order je ada byk food delivery makanan berpantang. Saya pn berpantang dkt uma sendiri.

Mak dh tade. Stay pulak dengan mil. Memang dekat rumah mil lah. Tapi, memang nak paksa husband pon join jaga kita HAHAHAHA

Bergantung kepada keselesaan. Saya tak kisah isteri berpantang dekat mana. Lagipun rumah mak2 kami dekat je😂

sy pun delima.. suami keje jauh.. so, berpantang jauh ngn suami.. berpantang umah mak 25hri.. umah mertua 25..

Rumah sendiri lebih selesa.. Tapi ikut keadaan dan faktor sekeliling juga.. Emosi lepas bersalin nie lain sikit.. 😁

enth la.. semua sy dh mersa semua bst.. tgk sis la pndgan sis dgn fmly sis blh mertua/ibu . klu rumah sndri penat skit

First - rumah mak 2nd - rumah mak + rumah sendri 3rd - rumah mak mertua 4th - rumah ??? (sedang pregnant)😁

Semua ni depends pada environment family tu sendiri. Kalau selesa dgn mak sendiri berpantang la dekat umah mak

Rumah sendiri sebab baru belajar usaha tanpa keluarga sebab masalah berkomunikasi pekak guna tangan sahaja

No.3 ni rumah sendiri sebab anak-anak dah sekolah. Lagi pun mak dah x de. So Kena berpantang sendiri la