Dilema Berpantang

Rumah sendiri Rumah mak Rumah mertua Mana satu pilihan anda?

298 Các câu trả lời

rmah sndri....mak bru je pergi mngadap ilahi...umah mak mertua ad adk ipar laki.....ayah mertua....kuar blik mst nk brtudung ttp smua...mst xslesa....takkan nk duk dlm blik je....

5y trước

hahahaha..btul tu...

Cadang rumah mak tp mak pulk nk pegi haji tahun ni insyaAllah, klau rumh sendiri x de pengalamn brpntg ,jd mungkin akn berpntg rumh mak mertua, mak mertua sporting 😊, best jugak.

Klu blh nk pantang rumah mak tp hati ni jd x sanggup nk tgk mak pg2 bagun uruskn kite sbb dorg da tua..xpela pantang kt rmh sendiri jela t mak ayah dtg gak melawat ank die..

Sy ank ptama pntang umah Mak mntua alhmdulilah sy djga dngan baik sngt..yg jga sy biras sy... Ank kedua n ketiga sy bpntang umah Mak sy... Mak sy keje jd sy jga diri sy sndri...

X tahu lagi nk pantang kt umah sendiri or umah mak.. Sbb mak pon x sihat.. Baru jer oprate kaki 2 hari lepas.. Tpi klu masa mak sihat..pantang kt umah mak la lebih terjaga kan..

Semua dah rasa. Rumah sendiri, rumah mak, rumah mertua & rumah kakak. Anak last in Shaa Allah rumah sendiri sebab anak2 dah sekolah. Mak pun dah xde. So kena jaga diri sendiri.

kalau saya makmertua dah cop nk jaga pantang n nk jaga ank sy.sy okey ja.sbb biras2 sy pon mak mertua jaga.biras ckp mak jaga okeyyy sgt😬tu nak merasa.dh pelawa kita on ja

Ofc rmh mak kandung. Sementara ank sulung x sek lg. So second baby ni mmg nak berpantang rmh mak. 🥰 Selagi mak masih ada. Hihi.. lgpun blh duduk kampung lama sikit.

Pilihan umah mak Tapi disebabkan kampung kat kelantan, kerja jb , so pilih untuk pantang kat umah sendiri. Suami tengokkan . Mintak tolong jiran tengokkan .. Huhuhu

Rumah mak , tapi kalau awak beduit bole je upah org , mcm natalis tu , ad lagi murahhhh .. die jage ikut bape minggu awak nk .. tapi dalam 3k lebih la 2minggu kot