Ruam Di bahagian perut Dan pusat baby 3 bulan. Alahan susu ke?

Ruam Di perut Dan bahagian pusat

Ruam Di bahagian perut Dan pusat baby 3 bulan. Alahan susu ke?
7 Các câu trả lời

sy rasa mcm punca minyak/cream. sbb kt bhgian tu je.. tp pusat tu sy xsure. sbb merah tu kt kawasan yg kita apply minyak. puan ada apply apa2 ke hari2? anak sy pernah jd mcm ni. tp bukan kt pusat la. kt area perut tu. sy pernah apply yuyi,balm tasneem,minyak telon. kesudah naik merah mcm ni. tp kt pusat mmg sy tak usik. takat selet kiri kanan bawah je. bukan perut dia je naik merah . jari sy yg apply smua tu pon mngelupas. kesudah smpai skrg langsung tak pakai apa2 minyak kt perut. start dri 3 bulan xsilap sy. skrg nk msuk 6 bulan. dia pandai kentut sendawa sendiri. vicks baby tu pon sama. kalau pakai bila tengok balik naik merah. mamz habatussauda oil pon sama. naik bintik. kalau sis xd apply apa2 seeloknya bawa jumpa dr. mungkin ada sbb lain.. bhgian pusat tu mcm gatal sgt2 tu.. kalau bby pandai menggaru pon boleh jd punca kawasan pusat tu naik rengsa jd bengkak..

anak saya pon jadi macam ni start 2.5bulan hari tu..semalam saya bawak g klinik pakar kanak2.. doktor kata anak saya eczema..satu puncanya saya sapu mintak telon. baby taktahan.. doktor kata memang kita selalu sapu tak jadi apa2.. benda akan makan masa untuk tengok sensitiviti kulit bayi.. doktor mintak saya stopkan apa2 minyak , dan apply krim dan pelembab yg doktor bagi..Tambah2 anak saya G6PD.. tanda2 eczema, berlaku merah2 di celah2 pelipat lengan dan bawah lutut..

dear, nnt pergi kk ok mintak krim sapu ok. tak pasti alergi susu ke apa. mungkin juga alergi sabun mandi/minyak sapu. nmpak mcm eczema pon ada.

Bawa anak jumpa doktor sebelum makin melarat, mommy. Macam bukan alahan susu tapi tak pasti better doktor confirmkan.

bby sy pun ade kne mcm ni..sy stopkn spu minyak .bru ok..bby xssuai

Tak semestinya alahan susu. Baik bawa jumpa doctor untuk check.

Minyak/krim yg digunakan pada perut?